top of page

JORDYINTRANSITLAND

Wat is dat precies, vrouw zijn? En wat is dan vrouwelijkheid? Voor Jordy is het duidelijk. Pas wanneer je de lichamelijke kenmerken van een vrouw bezit, bén je een vrouw. Althans, voor een ander. Want zelf voelt Jordy zich een vrouw en in haar fantasieën ziet zij er anders uit dan nu aan de vooravond van haar fysieke transitie.

Vooral nu, dwalend tussen man en vrouw, voelen de beperkingen van deze tweedeling voor haar verstikkender dan ooit. Moet ze zich conformeren? En hoeveel geef je daarvoor van jezelf op? In de semi-geanimeerde documentaire Jordy in Transitland stappen we in deze fantasiewereld van Jordy. Een modern, rauw sprookje als poëtisch protest tegen de huidige hokjesgeest.

Lengte

6 minuten

Mijn rol

Regie, scenario & research

 

Locaties

Nederland & Duitsland

Productiejaar

2016

Omroep & fonds

VPRO, Nederlands Filmfonds, bkkc, VSB Fonds, Fonds De Trut

Meer info op

www.vpro.nl

"De film is een dromerige zoektocht naar wat vrouwelijkheid betekent, en vermengt documentaire en fictie, sprookje en werkelijkheid, en animatie en live-action."

 

- Pete Wu, VICE Nederland

IN DE MEDIA

VPRO interviewde me en vroeg me onder andere waarom ik zo graag animatie wilde gebruiken in de film. Dat is hier terug te lezen.

VICE ging verder in op het maakproces van de film en de relevantie van het onderwerp, dat interview vind je hier terug.

 

En het online magazine Winq ging in op het belangrijke statement dat we met deze film willen uitdragen, dat lees je hier.

© 2023 Willem Timmers

bottom of page