top of page

mijnseks

isst

uk

In deze documentaire onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk? Via een persoonlijke zoektocht verkent Lize de vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van haar probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer ‘heel’ te maken is.

 

Lize Korpershoek: 'Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.’

Lengte

33 minuten

Mijn rol

Regie, camera

 

Locatie

Nederland

 

Productiejaar

2019

 

Omroep

VPRO

 

Meer info op

www.vpro.nl/mijnseksisstuk

FILM STILLS

De hele documentaire lang zien we hoe de beeldschone Korpershoek, close-up gefilmd, ascetisch boven de oppervlakkige, door lage driften geregeerde gewone mens uitstijgt. [...] Terwijl ze zichzelf presenteert als slachtoffer van een aandoening, leert zij de kijker door gestileerde beelden intussen een puriteinse les. Haar seks is niet ‘stuk’, de fysieke daad laat zich met haar pure wezen eenvoudigweg niet goed rijmen."

 

- Daniela Hooghiemstra , De Volkskrant

lizekorpershoekdwdd.jpg

IN DE MEDIA

De documentaire werd breed uitgemeten in de Nederlandse media. Landelijke kranten als De Volksrant, Trouw en Het Parool schreven recensies over de film, maar ook (online) bladen als Linda.nl, Viva en Vice. Ook werd Lize uitgenodigd voor radio- en televisieprogramma's als De Nieuws BV op NPO Radio1 en De Wereld Draait Door.

Het optreden bij DWDD deed veel stof opwaaien vanwege de confrontatie tussen Lize en tafelheer Adriaan van Dis. Zo uitten o.a. NRC, Elle, Joop.nl en Glamour felle kritiek.

DE FILM

© 2023 Willem Timmers

bottom of page