top of page

NIHAOHOLLAND

In Ni Hao Holland verruilen de twee Chinese vriendinnen Cherry en Wenwen hun metropool Peking voor het Hollandse dorpje Giethoorn. Ondertussen werken de Gieterse ondernemers achter de schermen hard aan het cateren van deze ‘Holland experience’ voor de alsmaar groeiende stroom Chinese toeristen. Hoe wordt deze authenticiteit gemaakt door de één en ervaren door de ander?

Lengte

25 minuten

Mijn rol

Regie, scenario & research

 

Locaties

China & Nederland

 

Productiejaar

2014 – 2015

 

Omroep & fonds

AVROTROS, Nederlands Filmfonds en COBO Fonds

Meer info op

www.copperviews.com

"De documentaire heeft een goede Hollandse School-aanpak van show-don't tell, die als voordeel heeft dat je goed de gelegenheid krijgt te ervaren wat de (goed gevonden) centrale kwestie is."

 

- Gidi Heesakkers, De Volkskrant

IN DE MEDIA

VPRO wijdde een deel van hun radioprogramma Nooit Meer Slapen aan de film, check de sferische audiodocumentaire en het interview met mij hier.

NRC's filmrecensent Hans Beerekamp vergeleek de film met mijn voorgaande film Framing the Other, dat lees je hier. Ook De Volkskrant beoordeelde de film en noemde het een logisch vervolg op Bert Haanstra's film Fanfare (1958), zie hier. De Groene Amsterdammer recenseerde de film hier. De Filmkrant interviewde me voornamelijk over het ingewikkelde maakproces, dat is hier te lezen.

© 2023 Willem Timmers

bottom of page